Torek 16 Julij 2024, 05:20
Domov

Menu

x

Vremenska napoved

Napoved vremena

Vabilo: Pohod po Vertovčevih poteh
Prispeval Matej Zajc   
Petek, 14 November 2014 00:00
Soboto 16.11.2014 bo organiziran pohod po Vertovčevih poteh. Tradicionalni krožni pohod po Vertovčevih poteh poteka prvo nedeljo po martinovi nedelji.
Pohodniki se bodo zbrali med 7.00 in 9.00 uro  pri mogočnem hrastu pred vasjo Ustje. Smer pohoda: Ustje - pri hrastu, Dolenje, Planina, Ostri Vrh, Potok, Jakulini, Šmarje, Vrtovče, Tevče, Uhanje, Ustje - pri hrastu . V cerkvici sv. Marjete, na Planini in na Ustjah bodo na ogled različne razstave in predstavitve, na Vrtovčah bodo oživljali stare običaje.

Prijave in informacije na 031 765 738 (Dermota) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Planinski pozdrav - vodniki PD Sovodenj
 
Vabilo: Planinski pohod na Sveto trojico
Prispeval Simon Bajt   
Četrtek, 02 Oktober 2014 00:00
Soboto 4.10.2014 bo organiziran planinski pohod na Sveto trojico. Odhod bo ob 7:00 uri izpred zadružnega doma na Sovodnju.
Sveta Trojica je čudovit hrib na obrobju Javornikov, ki se s svojimi 1123 m ponosno dviguje nad Pivško kotlino. Je eden lepših naravnih biserov v okolici Pivke, ki privablja obiskovalce iz cele Slovenije, pa tudi iz tujine..
Potrebna je planinska oprema in obutev ter zaščita proti dežju.
Prijave in informacije na 031 765 738 (Dermota) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Planinski pozdrav - vodniki PD Sovodenj
 
Planinski pohod na Stol je prestavljen
Prispeval Simon Bajt   
Sreda, 13 Avgust 2014 00:00
Planinski pohod na Stol je zaradi slabega vremena prestavljen na nedeljo 17.8. V kolikor bo tudi v nedeljo vreme slabo, se pohod prestavi oziroma odpove.
 
Vabilo: Planinski pohod na Stol (iz Avstrijske strani)
Prispeval Simon Bajt   
Ponedeljek, 11 Avgust 2014 00:00
PD Sovodenj vas vabi na planinski pohod na Stol (2236), najvišji vrh Karavank. Pohod bo v petek, 15.8.2014. Odhod iz Sovodnja ob 5.30 uri zjutraj. Peljali se bomo čez Ljubelj, do doline Barental, kjer bomo pričeli s pohodom. Pot nas bo vodila mimo Celovške koče do vrha Stola. Sestop bo na slovensko stran. Hoje je približno za 5-6 ur. Tura ni zahtevna. Prijave in informacije najkasneje do 14.8. 2014 na tel.št. 070-737-861
 
Srečanje harmonikašev in citrarjev 2014
Prispeval Lovro Telban   

Planinsko društvo Sovodenj vabi vse ljubitelje glasbe, narave ter zabave na prireditev "Srečanje haromikašev in citrarjev", ki bo potekala v nedeljo, 07. septembra 2014 pri planinski koči na Ermanovcu.

Prireditvi srečanje citrarjev in harmonikašev sta letos prvič združeni, saj upamo, da nam bo vreme sptembra bolj naklonjeno kakor junija.

Vzporedno bo potekal bogat srečelov, poskrbljeno bo za hrano in pijačo. Po srečanju haromikašev bo za zabavo poskrbel zabavni anambel Trio Šubic. Pridite in preživite prijetno nedeljsko popoldne na Ermanovcu.

Vse zainteresirane nastopajoče harmonikaše in citrarje obveščamo da se lahko prijavijo za nastop. S kratkim življenjepisom in naslovom skladbe, ki bi jo zaigrali na tel. št. 041 632 315 – Bojan ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. i kjer dobijo tudi ostale informacije o prireditvi.

 

Vabi Planinsko Društvo Sovodenj.

 
Odprtje nekaterih planinskih poti
Prispeval Bojan Šifrar   
Petek, 16 Maj 2014 00:00
Markacisti PD Sovodenj sporočamo, da so odprte naslednje poti:
  • Sivka, Bevkov vrh, Bolnica Franja - SPP Sovodenj
  • Tajnik - razgledna pot Ermanovec Sovodenj
  • Rupe - razgledna pot Bevkov vrh
Poti so samo prehodne,potrebno jih bo še dodatno očistiti in označiti. Do tedaj je pohod na lastno odgovornost.
 
Čistilna akcija na Ermanovcu
Prispeval Administrator   
Torek, 22 April 2014 07:45
Vse člane in članice ter ostale prostovoljce  vabimo , da se nam v petek 25.4.2014 od 16. ure dalje pridružijo pri čiščenju okolice in notranjosti planiskega doma na Ermanovcu.  Upam, da se zberemo v čim večjem številu. Planinski pozdrav.
 
3. Pohod spomina na Tarzana in Hribarja
Prispeval Matej Zajc   
Ponedeljek, 17 Marec 2014 00:00

PD Sovodenj in Zatlerjevi vabijo na 3. POHOD SPOMINA NA TARZANA IN HRIBARAJA NA ERMANOVEC, ki bo v soboto 22. marca 2014.

Odhod ob 9. uri iz Sovodnja s parkirišča pri Mercatorju. Vsi, ki bi radi počastili spomin na dolgoletna čklana našega društva in prehodili pot Sovodenj – Ermanovec z nahrbtnikom tudi za svoj užitek lepo vabljeni.«

 
OBVESTILO O NEPREHODOSTI MARKIRANIH GOZDNIH POTI IN RAZPIS ZA OSKRBNIKA ZA OBDOBJE 27. APRILA 2014 DO 15. OKTOBRA 2014
Prispeval Admin   
Četrtek, 06 Marec 2014 00:00

Planinsko društvo Sovodenj obvešča vse planince in pohodnike, da so do nadaljnjega zaradi podrtega drevja zaprte vse markirane gozdne planinske poti, ki so v oskrbi PD Sovodenj. Na Ermanovec je tako možen in varen dostop po lokalnih cestah s Trebije, Sovodnja in Kladja. Člani se bomo trudili, da bodo pota čimprej odprta in vas o tem tudi obvestili na naši spletni strani.

PD Sovodenj išče tudi oskrbnika za kočo na Ermanovcu za obdobje od 27. aprila 2014 do 27. aprila 2015. Zainteresirani za to delo lahko pošljejo prošnje z življenjepisom in dosedanjimi izkušnjami do vključno 31. marca 2014 na naslov: PD Sovodenj, Stara Oselica 71, 4225 SOVODENJ.

 
Letni občni zbor PD Sovodenj
Prispeval Nevenka Telban   
Nedelja, 23 Februar 2014 00:00

Planinsko društvo Sovodenj vabi na letni OBČNI ZBOR, ki bo v soboto, 1. marca 2014 ob 18. uri v planinski koči na Ermanovcu.

Predlog dnevnega reda:

1.     Izvolitev delavnega predsedstva in zapisnikarja  in overovateljev

2.     izvolitev verifikacijske komisije

3.     poročilo o delu predsednika, markacistov, vodnikov, blagajnika,  gospodarskega odbora

4.     poročilo nadzornega odbora

5.     Poročilo verifikacijske komisije

6.     razprava na poročila in sprejem poročil

7.     Nadomestne volitve  v nadzorni odbor

8.     Plan dela za 2014

9.     razno

 

Po občnem zboru bo prikaz diapozitivov Bajt Simona s potepanja po Iranu.

 

Lepo vabljeni!

PREDSEDNIK: Lovro Telban,s.r.

 

 

 
Srečanje harmonikašev in gobarska razstava 2013
Prispeval Lovro Telban   

Planinsko društvo Sovodenj vabi vse ljubitelje glasbe, narave ter zabave na 20. prireditev "Srečanje harmonikarjev na gobarski rastavi ", ki bo potekala v nedeljo, 01. septembra 2013 pri planinski koči na Ermanovcu.

Prireditev bo potekala v sodelovanju Planinskega društva Sovodenj ter Gobarske družine Škofja Loka. Razstava gob bo potekala od devete ure dalje, nastop harmonikarjev pa od 13-te ure dalje.

Vzporedno bo potekal bogat srečelov, družabne igre, poskrbljeno bo za hrano in pijačo. Po srečanju harmonikarjev pa bo za zabavo poskrbel Trio Šubic. Pridite in preživite prijetno nedeljsko popoldne na Ermanovcu.

Vse zainteresirane nastopajoče harmonikarje pa obveščamo da se lahko prijavijo za nastop na tel.št. 041 632 315 – Bojan kjer dobite tudi ostale informacije o prireditvi.

 

Vabi Planinsko Društvo Sovodenj.

 
Citrarji na Ermanovcu - 9. junij 2013
Prispeval Bojan Filipič   
Planinsko društvo Sovodenj vabi vse ljubitelje glasbe in športa na 23. prireditev "Srečanje citrarjev", ki bo potekala v nedeljo, 09. junija od 14. ure dalje pri planinski koči na Ermanovcu. Nastopajočim citrarjem se bo bo pridružilo tudi nekaj priznanih športnikov, poskrbljeno bo za hrano in pijačo in zabavo z ansamblom Jurčki pozno v noč.
Istočasno društvo vabi citrarje in citrarke na nastop na srečanju citrarjev. S kratkim življenjepisom in naslovi treh skladb, ki bi jih zaigrali, se prijavite na elektronski naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na tel. 041 632 315 - Bojan.
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Radarska slika padavin

Pojdi na pro-vreme.net

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information