Torek 16 Julij 2024, 06:13
Domov

Menu

x

Vremenska napoved

Napoved vremena

Pohod na Bevkov vrh, 2. 1. 2022 PDF natisni E-pošta

Letos se lahko odpravite na pohod na Bevkov vrh v nedeljo, 2. 1. 2022, a v lastni režiji. Ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ, se boste lahjko imeli prav tako prijetno na nololetnem rekreativnem pohodu. Ne bo pa običajnega vodenja skupin-e s Sovodnja, prav tako ne ponudbe hrane in pijače na opuščeni domačiji "Pr Slabet". Pred to domačijo pa bo od 8.00 do 15.00 mogoče dobiti žig v pohodniški kartonček, zato ga le imejte s seboj.

Možne smeri pohoda so: Sovodenj - Laniše - po grebenu - Bevkov vrh

Sovodenj - Nova Oselica - Cerkljanski Vrh - Bevkov vrh

Podlanišče (Kladje) - Cerkljanski Vrh - Bevkov vrh

Otalež - Jazne - Bevkov vrh.

Pohod si lahko skrajšate tudi tako, da se na primer do Nove Oselice pripeljete z avtom.

Vsi pohodniki pa spremljajte vremenske razmere (možnost ledenih zaplat na pohodni poti) in se temu primerno opremite z obutvijo, oblačili, pohodnimi palicami ter hrano in pijačo iz nahrbtnika.

Začnite novo leto pohodniško, vam želi PD Sovodenj

 
Povabilo na razstavo gob PDF natisni E-pošta

POVABILO NA RAZSTAVO GOB

Gobe so se vendarle prebudile in vzklile ter se pokazale vztrajnim nabiralcem. Zato ste vabljeni na razstavo gob h koči na Ermanovec, in sicer v nedeljo, 3. oktobra 2021 od 9. ure dalje. Za razstavo bodo poskrbeli člani PD Sovodenj ob pomoči članov Gobarskega društva Škofja Loka. Slednji bodo znali tudi marsikaj povedati o razstavljenih primerkih. Na prepoznavo lahko prinesete tudi gobe, ki jih boste nabrali sami.

Naredite si lep in prijazen dan s sprehodom ali pohodom po okolici, obiščite planinsko kočo na Ermanovcu in si oglejte razstavo gob. Na razpolago bo tudi srečelov.

Vabi Planinsko društvo Sovodenj

 
Ni gob, ni razstave gob PDF natisni E-pošta

Letošnja jesen ni naklonjena gobarjem. Zato je tudi vsakoletna razstava gob pred kočo na Ermanovcu zamaknjena na kasnejši čas oktobra.

To pa ni vzrok, da ne bi obiskali Ermanovca, koče in okolice, ki se počasi že oblači v tople jesenske barve.

Srečno na pohodnih poteh,

PD Sovodenj

 
ODPOVED Srečanja citrarjev in harmonikarjev 2021 PDF natisni E-pošta

Srečanje citrarjev in harmonikarjev na Ermanovcu, napovedano za nedeljo, 29. 8. 2021, ODPADE zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi in posledično zahtev o zbiranju in druženju ljudi na dogodkih.

Hvala za razumevanje.                Planinsko društvo Sovodenj

 

 
Markacisti so se izobraževali na Ermanovcu PDF natisni E-pošta

Konec junija 2021 je imelo 12 markacistov in 3 markacistke iz različnih planinskih društev Slovenije vikend izobraževanja za kategorijo B v koči na Ermanovcu in na terenu. Za kategorijo B je tečaj na tem mestu potekal prvič, tako kot pred časom obnovitveni in za A.

Komisija za planinske poti oziroma odbor za usposabljanje pri PZS je izbral prijavljeno Planinsko društvo Sovodenj kot gostitelja tečaja. V petek so bili na vrsti predvsem teorija, zakonodaja, varstvo pri delu, znanja za postavitev smernih tabel, izdelava mostičkov ter vodenje akcij markacistov. V soboto in nedeljo pa so tečajniki pridobivali in obnavljali znanje na terenu. Na izbrano lokacijo so dostavili les, ga ustrezno obdelali in vgradili na ohodno pot po grebenu, smer Sovodenj - Bevkov vrh. Teren ima na določenih delih precejšen naklon, pogosto je spolzek in kot tak lahko nevaren. Stopničasta nadelava in lesena opora zdaj nudita lažjo hojo navzgor, kot tudi varnejši korak navzdol. Druga skupina pa je podobno akcijo izvedla na SPP Bolnica Franja - Ermanovec, v Podlanišču "Vrh Ulce" proti Jeramu.

Kar na gozdni brežini za planinsko kočo so urili tudi plezalne veščine oziroma spuščanje po terenu. Bojan Šifrar, ki je eden od trojice članov strokovnega odbora za usposabljanje pri PZS, je pohvalil motiviranost tečajnikov za učenje in urejanje poti pod strokovnim vodstvom mentorjev Igorja Mlakarja iz PD Bovec in Zdravka Bodlaja iz PD Kamnik.

Inštruktorja in udeleženci so bili zadovoljni z dostopom in prostorom za predavanje, prav tako tudi z nastanitvijo in prehrano v planinski koči na Ermanovcu. Stroške izobraževanja je krila Planinska zveza Slovenije, materialne stroške pa Planinsko društvo Sovodenj.

Zapisala Milka Burnik

 
Predstavitev planinsko zgodovinskega vodnika Meja na razvodnici PDF natisni E-pošta

Prijazno vabljeni v petek, 23. julija ob 18. uri k planinski koči na Ermanovec,

na predstavitev planinsko-zgodovinskega vodnika Meja na razvodnici.

Knjiga je nastala kot projekt Zgodovinskega društva rapalska meja ob minuli stoletnici in v sodelovanju s Planinsko založbo in PZS.

Več boste izvedeli o:

- vseh 61 slovenskih mejnikih rapalske meje

- arhivskih fotografijah

- materialni zapuščini meje

- spominih in osebnih zgodbah ljudi.

Vabita Zgodovinsko društvo rapalska meja in Planinsko društvo Sovodenj

 

 

 
Napoved in prijave za Srečanja citrarjev in harmonikarjev PDF natisni E-pošta

SREÄŒANJE CITRARJEV IN HARMONIKARJEV bo

v nedeljo, 29. 8. 2021 ob 14. uri pred planinsko kočo na Ermanovcu.

Citrarji, citrarke, harmonikarji, harmonikarice, ki želite nastopiti, se OBVEZNO PRIJAVITE vnaprej, in sicer do ponedeljka, 23. avgusta 2021 na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Å tevilo prijav je omejeno. Nastop ni tekmovalnega značaja. Dodatne informacije dobite pri Milki Burnik (031 769 121).

Navedite dve skladbi, ki ju želite zaigrati. Zapišite nekaj stavkov o sebi in svoji glasbeni poti z izbranim inštrumentom.

Na prireditev povabite še sorodnike, prijatelje, znance. Prilagodili se bomo takratni epidemiološki situaciji in upoštevali priporočila NIJZ. Če bo treba prireditev odpovedati, bo to objavljeno na tem mestu.

Uživajte poletje in na svidenje na Ermanovcu.

Vabi Planinsko društvo Sovodenj

 
Foto pohajanje Marka ÄŒadeža po Gruziji PDF natisni E-pošta

FOTO POHAJANJE PO SAKARTVELU

V soboto, 3. 7. 2021, ste vabljeni ob 20. uri v kočo na Ermanovec, na foto pohajanje po Gruziji z Markom Čadežem.

Avtor o sebi: "Prihajam iz Podlanišča pri Cerknem, iz krajev, kjer je nekoč cvetel lan. Eden izmed mojih hobijev je opazovanje sveta okoli sebe in iskanje podrobnosti, ki jih s pritiskom na gumb zamrznem. Od leta 1992 sem aktiven v Foto klubu Cerkno in FZS, kjer se s prijatelji družimo in dopolnjujemo fotografski mozaik v Cerknem. Rad razstavljam in na fotografskih predavanjih predstavljam svoja videnja dežel, ki sem jih obiskal.

V soboto vam približam Gruzijo, potovanje v osrčje Kavkaza, v skrivnostno in zanimivo deželo neštetih okusov, odličnega vina, tisočletne zgodovine in neponovljivih naravnih lepot."

Vabi Planinsko društvo Sovodenj

 

 

 
2. januarja 2021 ne bo organiziranega pohoda na Bevkov vrh PDF natisni E-pošta
Pozdravljeni, ljubitelji novoletnega pohoda na Bevkov vrh!
Planinsko društvo Sovodenj se pridružuje skrbi za vaše in naše zdravje v trenutni epidemiološki situaciji. Sporočamo vam, da tradicionalno organiziranega novoletnega pohoda na Bevkov vrh 2. januarja 2021 ne bo.
V novem letu vam želimo zdravja in zadovoljstva, na pohodih pa mnogo varnih korakov in lepih razgledov.
PD Sovodenj
 
Tudi med epidemijo Covid 19 lahko obiskujemo hribe PDF natisni E-pošta
Omejitve zaradi aktualnega dodagjanja v zvezi z epidemijo so dodobra zarezale v naše vsakdanje življenje. Vendar pa je dobro, da še vedno poskrbimo za svojo športno aktivnost na svežem zraku.
Čeprav so občine zaprte imamo v naši občini to srečo, da je še vedno na razpolago veliko možnosti za rekreacijo.
Ni nujno, da se vozimo kam daleč, da okrepimo svoje telo in duha. Če boste obiskali Ermanovec, Blegoš ali Bevkov vrh, boste storili nekaj zase in pri tem ne boste kršili državnih odlokov.
Planiski pozdrav in varen korak vam želi Planinsko društvo Sovodenj.
 
Razstava gob na Ermanovcu PDF natisni E-pošta

Na razstavi spoznajte razkošje jesensko rastočih gob v nedeljo, 6. 9. 2020 med 9. in 17. uro. Do planinske koče na Ermanovcu lahko pridete že ob 9. uri in sodelujete pri prepoznavanju (poimenovanju) gob in postavljanju razstave. Člani Gobarskega društva Škofja Loka in predstavniki Planinskega društva Sovodenj vam bodo povedali kaj zanimivega o gobah, vam svetovali kako jih prepoznate, ločite, nabirate... V prepoznavo ali na razstavo lahko prinesete tudi kakšen svoj zanimiv primerek gliv.

Spomnimo naj vas še na zapore cest sredi dneva, ker bo potekal maraton Franja.

Na Ermanovcu ste vedno dobrodošli. Pridete lahko peš ali s prevoznim sredstvom.

 
Indija, potopisna predstavitev PDF natisni E-pošta

INDIJA,

 

neverjetna, dišeča, okusna, barvita, umazana, glasna, ..., pa še marsikaj.

Če vas zanima vsaj delček tega, ste vabljeni V PETEK, 21. 8. 2020 na teraso planinske koče na Ermanovcu.

Katja in Simon Bajt vas bova popeljala po najinem zadnjem popotovanju po Indiji.

 

Vabi planinsko društvo Sovodenj

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Radarska slika padavin

Pojdi na pro-vreme.net

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information