Torek 16 Julij 2024, 06:08
Domov

Menu

x

Vremenska napoved

Napoved vremena

Uspela prireditev Srečanje harmonikašev in gobarska razstava

 

2012-09-09-285V nedeljo je na Ermanovcu potekalo tradicionalno srečanje članov in prijateljev Gobarskega društva Škofja Loka, ki je zadnjih deset let združeno še s srečanjem harmonikarjev.


Zbrani, pred kočo na Ermanovcu se jih je zbralo res lepo število, so si na razstavi lahko ogledali različne vrste gob – od najmanjših, do največjih, užitnih, pogojno užitnih in neužitnih, predsednik Gobarskega društva Škofja Loka Vili Hajdinjak pa je predstavil marsikatero gobarsko zanimivost in poudaril, da se letošnja gobarska sezona šele dobro začenja.


Gobarska razstava na Ermanovcu, ki sodi med večje, je bila tradicionalno združena s srečanjem harmonikarjev. Včeraj popoldne se jih je zbralo in predstavilo kar 30, prišli pa so iz različnih koncev Primorske, Gorenjske in Notranjske ter odigrali vsak po dve skladbi.

Najmlajša je štela 10, najstarejša nastopajoča pa 88 let. Organizatorja prireditve sta bila Planinsko društvo Sovodenj in Gobarsko društvo Škofja Loka, predstavnika obeh – Bojan Filipič in Vili Hajdinjak, pa sta zbranim obljubila, da se prihodnje leto zopet srečajo, vsaj v tako lepem, poletnem vremenu in v takšnem številu, kot smo mu bili na Ermanovcu priča v nedeljo.

 

Slike iz prireditve si lahko ogledate v naši galeriji.

 

 
Srečanje harmonikašev in gobarska razstava 2012

Planinsko društvo Sovodenj vabi vse ljubitelje Glasbe, narave ter zabave na 19. prireditev "Srečanje harmonikarjev na gobarski rastavi ", ki bo potekala v nedeljo, 02. septembra pri planinski koči na Ermanovcu.

Prireditev bo potekala v sodelovanju Planinskega društva Sovodenj ter Gobarske družine Škofja Loka. Raztava gob bo potekala od devete ure dalje, nastop harmonikarjev pa od 13-te ure dalje.

Vzporedno bo potekal bogat srečelov , družabne igre, poskrbljeno bo za hrano in pijačo ter zabavo z Ansamblom TRIO ŠUBIC pozno v noč. Vse zainteresirane nastopajoče harmonikarje pa obveščamo da se lahko prijavijo za nastop na tel.št. 041 632 315 – Bojan kjer dobite tudi ostale informacije o prireditvi.

V primeru slabega vremena se prireditev prestavi na nedeljo 09. september.

Vabi Planinsko Društvo Sovodenj.

 
Izlet na Kočevsko
Prispeval Vodniki PD Sovodenj   
Sreda, 08 Avgust 2012 00:00
V Nedeljo 12.8.2012 bo organiziran izlet na Kočevsko. Odhod bo ob 6 uri izpred zadružnega doma na Sovodnju. Pot nas bo vodila od Kočevskega Roga do naselja  Stare Žage. .
Skupno hoje je 3,5h, pot je lahka. Potrebna je planinska oprema in obutev ter zaščita proti soncu.
Prijave na 031 765 738 (Dermota) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Cena izleta je 10€.

Drugi vikend septembra je planiran še en planinski izlet, in sicer na Storžič. Podrobnosti bodo objavljene kmalu.

Planinski pozdrav - vodniki PD Sovodenj
 
Srečanje citrarjev Ermanovec 2012
Prispeval Bojan Filipič   
Ponedeljek, 28 Maj 2012 00:00
Planinsko društvo Sovodenj vabi vse ljubitelje Glasbe in športa na 22. prireditev "Srečanje citrarjev", ki bo potekala v nedeljo, 03. junija od 14. ure dalje pri planinski koči na Ermanovcu. Nastopajočim citrarjem so bo pridružilo tudi nekaj priznanih športnikov, poskrbljeno bo za hrano in pijačo ter zabavo z Triom Šubic pozno v noč.
Istočasno društvo vabi citrarje in citrarke na nastop na srečanju citrarjev s kratkim življenjepisom in naslovi treh skladb, ki bi jih zaigrali, da se do 31. maja še lahko prijavite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na tel.041 632 315-Bojan.
V primeru slabega vremena bo prireditev 1 teden kasneje.
Vabi planinsko društvo Sovodenj

Этот незнакомец прошел, несмотря на всю твою систему защиты, продолжил Маусглов.

Если бы существовал какой-то контакт, то он был бы виден, тогда было бы все ясно.

Римо оглянулся, Глория с визгом кинулась к Чиуну.

Спустя некоторое время, она снова взялась за цепочку, висевшую у нее на шее, поднесла к лицу маленький, восьмиугольный, отдающий синевой металлический медальон, инкрустированный червленым серебром.

Еще раньше Джелерак был ранен на Севере.

Может случится, что и тебе надо будет послать кого-то с поручением в дневное время.

 
Sestanek nadzornega in upravnega odbora PD Sovodenj
Prispeval Andreja Filipič   
Sreda, 16 Maj 2012 00:00
Vljudno Vas vabimo na sestanek nadzornega in upravnega odbora PD Sovodenj, ki bo v petek, 18. 5. 2012, ob 20. uri v Okrepčevalnici "Košanc".

Vabilo si lahko pogledate tukaj. Vabilo na sestanek UO

И знаешь, во взаимоотношениях всегда наступает момент, когда им следует либо вырасти во что-то большее, либо угаснуть.

Ее всегда, великолепного цвета лицо, было сейчас белым от вынесенных страданий.

Двух других автопромышленников зовут "Таможенный кодекс Таможенного союза…" Джеймс Ривелл и Хьюберт Миллис.

перебил его матрос, поднимая голову над водой, как гончая в поисках раненой утки.

Вы ведете себя как провокационный элемент!

там сохранилась прекрасная норманнская "Питание ребенка" церковь, гнул свою линию Билл, обмирая, но не сдаваясь, которую очень.

 
LAS vabi na strokovno eksurzijo
Torek, 15 Maj 2012 00:00

Lokalna akcijska skupina loškega pogorja vabi na strokovno eksurzijo. Ogledali si boste primere uspešnih projektov na področju socialnega podjetništva v povezavi z eko kmetovanjem, ohranjanja kulturne dediščine ter okolja. Več si lahko preberete tukaj.

 
Prvomajski pohod na Ermanovec in začetek planinske sezone z odprtjem koče
Prispeval Andreja Filipič   
Nedelja, 29 April 2012 00:00

Vse planinke in planince, obiskovalce lepe narave in mirnega okolja obveščamo, da se začenja 27. aprila planinska sezona in bo planinska koča na Ermanovcu odprta vsak dan od  8. 00 dalje do 21. ure, razen ponedeljka in torka. Na dan odprtja  koče bo še posebej  slastno zadišalo po toplih jedeh.

Dobrote oskrbnice Vuke si lahko pogledate tukaj. Vabilo Nanos

Hkrati pa Vas vabimo, da se udeležite "Prvomajskega pohoda na Ermanovec", ki se bo odvijal na dan torka, 1. maja od 9. ure dalje pred kočo na Ermanovcu, kjer bo za hrano, dobro družbo in za popestritev z živo glasbo v dopoldanskih in popoldanskih uric poskrbljeno.  Lepo Vas vabi PD Sovodenj!«

Vabilo na prvomajski pohod si lahko ogledate tukaj. Vabilo Nanos

 
Čistilna akcija Očistimo Slovenijo 2012
Prispeval Matej Zajc   
Četrtek, 22 Marec 2012 00:00
V soboto, 24. marca 2012 bo potekala vseslovenska prostovoljska okoljska akcija čiščenja. Tudi PD Sovodenj s svojimi člani in prostovoljci se bo pridružil tej akciji na planinskih poteh markiranih na Ermanovec. Čistili bomo pohodniške markirane poti v skupni dolžini 85 km iz smeri Franja, Trebija, Sovodenj, Kladje, Kopačnica, Bevkov Vrh....
Vodje, katerim se lahko pridružite na posameznih poteh so:
  • Franc in Jože Drmota: Trebija - Ermanovec
  • Marko in Simon Bajt: Franja - Ermanovec,
  • Boštjan Močnik: Kopačnica - Ermanovec,
  • Tone in Viktor Kržišnik: Hotavlje - Ermanovec,
  • Jure in Andreja Filipič: Otalež - Bevkov vrh,
  • Bojan Šifrar in Viktor Likar: Sivka - Ermanovec,
  • Jani Šubic, Lovro Telban, Mira Čeferin: Kladje - Ermanovec
  • Matej Zajc in Miklavž Šifrar: Sovodenj - Ermanovec,
Vabilo si lahko ogledate tukaj. Vabilo Nanos

Оно просто стало частью той поверхности, "Вечная ночь" на которую ему предстояло приземлиться.

Боюсь, я проявил неоправданную поспешность.

Хотя, если ты не напортачишь, все должно пройти гладко.

Мне никогда еще не приходилось прорываться через пикеты.

Ваш дядя вспомнил, что положил их в табачную банку.

Риджуэй, конечно, видел, что молодой хозяин вернулся "Microsoft 2010 crack" домой в начале пятого утра, и догадывался, что лучше не повышать голоса.

 
Pohod spomina na Tarzana in Hribarja
Prispeval Matej Zajc   
Četrtek, 22 Marec 2012 00:00

PD Sovodenj in družina Zatlerjevih vabita na Pohod spomina na Tarzana in Hribarja na Ermanovec, ki bo v soboto 24. marca 2012. Vse pohodnike bo pri koči na Ermanovcu čakala spominska knjiga za letošnji prvi pohod, ki bo upamo postal tradicionalen.

In kdo sta bila Tarzan in Hribar? Oba sta bila dolgoletna člana PD Sovodenj, Tarzan je bil markacist, Hribar pa dolgoletni predsednik in častni predsednik društva. Oba sta zaorala ledino v planinstvo v naših krajih in sta v svojem več kot tridesetletnem delovanju neštetokrat z nahrbtnikom prepešačila pot Sovodenj – Ermanovec.

V društvu je bilo sklenjeno, da se v njun spomin vsako leto organizira pohod na Ermanovec. Lepo vabljeni torej v soboto, 24. marca na Ermanovec.
Vabilo si lahko ogledate tukaj. Vabilo Nanos

 
Pohod na Nanos
Prispeval Vodniki PD Sovodenj   
Ponedeljek, 05 Marec 2012 00:00
NanosV Nedeljo 11.3.2012 bo organiziran izlet na Nanos. Odhod bo ob 6:30 uri iz parkirišča pred trgovino Mercator na Sovodnju. Pot nas bo iz Razdrtega po strmi poti vodila do Vojkove koče na Nanosu.
Hoje do vrha je 1:45h. Sledi povratek do turistične kmetije Abram. Skupaj hoje je za 4h, pot je lahka in označena. Prijave na 041871627 (Matej) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Vabilo si lahko ogledate tukaj. Vabilo Nanos

V primeru slabega vremena izlet odpade.

Planinski pozdrav - vodniki PD Sovodenj
 
Škratova zahvala mladim planincem natisni E-pošta
Škrat

Planinski pozdrav,

na lepo in sončno februarsko soboto sem vam pripravil živalske uganke zavozlanke. Zelo previdno sem se skrival za grmi in natančno poslušal vaše rešitve in ugotovil, da že veliko veste o gozdnih živalih. Zelo sem zadovoljen, ker ste vljudno poslušali in zavzeto sodelovali z lovci na Škratovih točkah.

Tako kot planinci imajo tudi lovci zelo radi naravo in živali, in zato so vam vsem pripravili na ogled krmišče, solnico, različna rogovja in ostale trofeje. Za spomin ste dobili značke gozdnih živalih.

Še za konec. Za vse planince sem pripravil tudi spletno reševanje ugank zavozlank. Poglejte na Igre za otroke in ne pozabite pokazati fotografij še svojim prijateljem in opišite jim svoj dan s Škratom na Ermanovcu.

Vaš Škrat :)

V naši galeriji si lahko ogledate slike iz občnega zbora 2012 in prireditve Škrat na Ermanovcu.

 
Letni občni zbor PD Sovodenj natisni E-pošta

Predlog dnevnega reda:

1.     Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in overovateljev zapisnika

2.     Izvolitev volilne oziroma  verifikacijske komisije

3.     Poročila o delu za leto 2011  predsednika, markacistov, vodnikov, blagajnika, nadzornega odbora, gospodarskega odbora

4.     Poročilo verifikacijske komisije

5.     Razprava na poročila in sprejem poročil

6.     Nadomestne volitve v UO in gospodarski odbor

7.     Plan dela  za leto 2012

8.     Podelitev priznanj in odlikovanj

9.     Razno

Lepo vabljeni!

PREDSEDNIK: Lovro Telban, s.r.

 


По-моему, это дело безнадежное, разве что кастет применить.

Всех святых терпел в доме, только образ святого Иосифа удалил, и вот теперь господь покарал меня "Классическая электроника и наноэлектроника" за все мои прегрешения и мою безнравственность.

Вопрос немедленно вернул Джадсону обычную жизнерадостность.

Ему это лицо совсем не понравилось.

Как и в день нашего знакомства, он был в ярком, богато вышитом платье и с убором из перьев на "Английский для малышей" голове.

Я заметил, что моя сестра в отсутствие Галлахера утрачивала ту легкомысленную веселость, которой она отличалась в детстве.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Radarska slika padavin

Pojdi na pro-vreme.net

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information