Četrtek 09 April 2020, 06:59
Domov

Menu

x

Vremenska napoved

Napoved vremena

Obvestilo koronavirus covid-19

Pohodnike obveščamo, da na Sivki, Bevkovem vrhu in Ermanovcu do nadaljnjega ni vpisne knjige, ne žiga,. Vpisne knjige smo umaknili zaradi preprečitve širjenja koronavirusa covid-19. Opozarjam tudi, da se ne zadržujete na vrhovih, posedate po klopeh in se ne dotikate stvari, ker je virus lahko že tam ali pa ga imate s sabo.

Planinski pozdrav.

Načelnik markacistov PD Sovodenj

Bojan Šifrar

 
OBČNI ZBOR PD SOVODENJ ODPADE
Spoštovani člani planinskega društva Sovodenj in naši podporni člani.
Sporočamo vam, da za v soboto, 14. 3. 2020, napovedan OBČNI ZBOR PD SOVODENJ ODPADE in je prestavljen za nedoločen čas.V skrbi za ohranjanje zdravja vseh nas, se pridružujemo pozivom o nezbiranju večjega števila oseb v zaprtih prostorih.
Hvala za razumevanje in vse dobro v prihodnje,
UO PD Sovodenj
 
Novoletni pohod na Bevkov vrh 2020

V četrtek, 2. januarja vas planinsko društvo Sovodenj vabi na tradicionalni 21. novoletni rekreativni pohod na Bevkov vrh. Zbirno mesto bo ob 9. uri pred gasilskim domom na Sovodnju. Preko dneva se na pohod lahko odpravite tudi sami.

 Pohod bo v vsakem vremenu.

 Organiziran pohod vodi planinski vodnik.

 Startnine ni

. Smeri pohoda za druge pohodnike preko dopoldneva so lahko:
Sovodenj - Laniše - Bevkov vrh ali Sovodenj - Nova Oselica - Cerkljanski Vrh - Bevkov vrh ali Podlanišče (Kladje) - Cerkljanski Vrh - Bevkov vrh ali Otalež - Jazne - Bevkov vrh.
 Pod vrhom Bevkovega vrha, v opuščenem kmečkem objektu »Pr Slabet« čakajo delavci PD Sovodenj s toplim čajem.

 Pohodniki se običajno vpišejo in v kartonček dobijo žig, zato imejte s seboj stare kartončke z novoletnih pohodov na Bevkov vrh, ali pa boste dobili novega.

Začnite novo leto pohodniško!

 
PLANINSKO DRUŠTVO SOVODENJ IŠČE OSKRBNIKA ZA KOČO NA ERMANOVCU
Prispeval Predsednik PD Sovodenj   
Sreda, 13 November 2019 00:00
Od kandidatov pričakujemo:
  • kakovostno pripravo jedi in okrepčil za obiskovalce koče,
  • solidno postrežbo gostov,
  • prijazen odnos do vseh obiskovalcev,
  • vzdrževanje reda, čistoče in gospodarno upravljanje koče ter njene okolice,
  • poslovanje, skladno z zakonodajo,
  • dobro sodelovanje s pristojnimi organi društva.
Prednost imajo zakonski pari, ki imajo izkušnje v gostinstvu, poslovanju v planinskih objektih in si sami zagotovijo dodatno pomoč ob povečanem obisku ob vikendih in praznikih. PD Sovodenj z izbranim kandidatom sklene pogodbo o poslovnem sodelovanju za dobo 12 mesecev, z možnostjo podaljšanja, če se delo opravlja skladno s pričakovanji. Delo se prične opravljati s 4.1.2020 oziroma po dogovoru. Plačilo pogodbenih obveznosti se opravlja mesečno, na podlagi ustvarjenega prometa. Bivanje je za čas veljavnosti pogodbe zagotovljeno v koči.
Ponudbe z osebno predstavitvijo, opisom dosedanjih del in svojih delovnih sposobnosti v kuhanju in strežbi, pošljite na naslov: Planinsko društvo Sovodenj, Stara Oselica 71, 4225 Sovodenj, s pripisom PRIJAVA - NE ODPIRAJ. Ponudbe sprejemamo 15 dni od objave oziroma do zasedbe objavljene potrebe.
Kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje in so pravočasno oddali prijavo, bodo po izboru razpisne komisije povabljeni na razgovor. Razpisna komisija bo pri izbiri in povabilu na razgovor dala prednost kandidatom, ki imajo izkušnje pri oskrbovanju planinskih koč, imajo gostinsko izobrazbo in živijo čim bliže koči.
Sovodenj, 10. 11. 2019
Lovro Telban, predsednik PD Sovodenj
Razpis si lahko ogledate tukaj. Vabilo Nanos

 
Novo v galeriji
V naši galeriji si lahko ogledate slike prireditve Škrat na Ermanovcu 2019.
 
Škrat na Ermanovcu 2019
Prispeval Administrator   

V SOBOTO, 1. JUNIJA OB 9. URI PRED PLANINSKO KOČO NA ERMANOVCU

Slišali boste pravljico o škratu Torinu. Pridružili se mu bodo člani lovskega društva Sovodenj, ki nam bodo povedali kaj novega o naravi in živalih.

Pred kočo bodo potekale ustvarjalne delavnice in igre na travi. Vabljeni predšolski otroci in mlajši šolarji ter starši. Prinesite vpisni kartonček, če ga že imate

Otroci prejmejo palačinke in pijačo gratis. Pridite - več nas bo, bolj bo zabavno.

Vabi vas PD Sovodenj in LD Sovodenj.

 

Skrat2019

 
Novo v galeriji
V naši galeriji si lahko ogledate slike podelitev priznanj na letošnjem občnem zboru PD Sovodenj in slike iz pohoda v spomina Tarzana in Hribarja.
 
8. POHOD V SPOMIN NA TARZANA IN HRIBARJA NA ERMANOVEC
PD Sovodenj vabi na 8. POHOD V SPOMIN NA TARZANA IN HRIBARJA na Ermanovec, ki bo v soboto, 23. marca 2019. Odhod bo ob 9. uri izpred gasilskega doma na Sovodnju. Prehodíte to pot za svoj užitek in rekreacijo ter kot spomin na dolgoletna člana PD. Na svidenje na pohodu!
 
Vabilo

Planinsko društvo Sovodenj in oskrbnika planinske koče Vas vabijo peš v naravo okrog Ermanovca ali s prevoznim sredstvom s primorske in z gorenjske smeri. Vse poti vas usmerijo do planinske koče na Ermanovcu, ki že nekaj časa ponuja čudovit razgled z nove terase - kadarkoli med vikendi v zimsko-pomladnem času, še posebej pa na PUSTNO SOBOTO IN NEDELJO – posladkali se boste lahko z doma ocvrtimi krofi in še čem ter V VIKENDU OKROG 8. MARCA. Možje in fantje, pripeljite svoje žene in dekleta k planinski koči.

Čaka jih presenečenje. V primeru slabega vremena pa teden dni kasneje.

 
Novoletni pohod na Bevkov vrh 2019

V sredo, 2. januarja vas planinsko društvo Sovodenj vabi na tradicionalni novoletni rekreativni pohod na Bevkov vrh. Zbirno mesto je ob 9. uri pred gasilskim domom na Sovodnju. Startnine ni, pohod je ob vsakem vremenu. Vodi planinski vodnik. Cilj je opuščena domačija "Pr' Slabet" pod vrhom Bevkovega vrha, kjer se pohodniki lahko okrepčate in dobite spominski žig v pohodni kartonček.

Preko dneva se na pohod lahko odpravite tudi sami. Začnite novo leto pohodniško!

 
Pogrešan Klemen Muslin
Prispeval Matej Zajc   
V imenu Mateje Eržen obavljamo spodnjo prošnjo.
Spoštovani, prosila bi vas za pomoč in objavo na vaših spletnih straneh, FB strani, da obvestite vaše članstvo,.... Od sobote je na Krvavcu pogrešan Klemen Muslin. Je super fant, srčen, predan družini... Doma ga čakata žena in sinček..... Če ima kdo čas, če koga poznate, pridružite se iskanju... V soboto in nedeljo sta potekali obsežni iskalni akciji, v katero so bili vključeni gasilci, reševalci, helikopter, iskali so ga s psmi... Iskalna akcija še vedno poteka. Če ga je kdo kje opazil, opazilč karkoli, naj pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Treba ga je najti!!
 
Razstava gob 2018
Prispeval Milka Burnik   

Planinsko društvo Sovodenj in Gobarsko društvo Škofja Loka vabita pred kočo na Ermanovec na RAZSTAVO GOB, ki bo na ogled v soboto, 22. 9. popoldne od 15. ure in v nedeljo od 10. ure do poznega popoldneva. Odločite se za rekreacijo in pridite s Sovodnja, Trebije, Kladja…. peš k planinski koči pod gozdič. V nedeljo lahko na prepoznavo ali ogled prinesete posebne primere gob, ki jih boste nabrali sami. Narava vabi in ponuja – pridružite se ji ali pa si del njenega bogastva oglejte na razstavi.


Gobe2017
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Radarska slika padavin

Pojdi na pro-vreme.net

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information