Četrtek 03 December 2020, 19:29
Domov

Menu

x

Uspela prireditev Srečanje harmonikašev in gobarska razstava

 

2012-09-09-285V nedeljo je na Ermanovcu potekalo tradicionalno srečanje članov in prijateljev Gobarskega društva Škofja Loka, ki je zadnjih deset let združeno še s srečanjem harmonikarjev.


Zbrani, pred kočo na Ermanovcu se jih je zbralo res lepo število, so si na razstavi lahko ogledali različne vrste gob – od najmanjših, do največjih, užitnih, pogojno užitnih in neužitnih, predsednik Gobarskega društva Škofja Loka Vili Hajdinjak pa je predstavil marsikatero gobarsko zanimivost in poudaril, da se letošnja gobarska sezona šele dobro začenja.


Gobarska razstava na Ermanovcu, ki sodi med večje, je bila tradicionalno združena s srečanjem harmonikarjev. Včeraj popoldne se jih je zbralo in predstavilo kar 30, prišli pa so iz različnih koncev Primorske, Gorenjske in Notranjske ter odigrali vsak po dve skladbi.

Najmlajša je štela 10, najstarejša nastopajoča pa 88 let. Organizatorja prireditve sta bila Planinsko društvo Sovodenj in Gobarsko društvo Škofja Loka, predstavnika obeh – Bojan Filipič in Vili Hajdinjak, pa sta zbranim obljubila, da se prihodnje leto zopet srečajo, vsaj v tako lepem, poletnem vremenu in v takšnem številu, kot smo mu bili na Ermanovcu priča v nedeljo.

 

Slike iz prireditve si lahko ogledate v naši galeriji.

 

 
Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information