Ponedeljek 18 Januar 2021, 10:16
Domov Pretekli dogodki Srečanje harmonikašev in gobarska razstava 2008

Menu

x

Srečanje harmonikašev in gobarska razstava 2008 natisni E-pošta
Nedelja, 21 September 2008 06:30

Tudi to leto je bilo živahno na Ermanovcu. Tam je namreč potekalo že 15. srečanje članov in prijateljev Gobarskega društva Škofja Loka, ki je bilo tako kot že nekaj let doslej združeno s srečanjem harmonikarjev od blizu in daleč, ki so prišli iz različnih koncev Notranjske, Gorenjske in Primorske. Po tradiciji je bila pred kočo postavljena zanimiva gobarska razstava, obiskovalci in obiskovalke so si lahko ogledali in pobliže spoznali več vrst gob – užitne, neužitne, zdravilne in ostale. Zbrane sta na včerajšnjem srečanju nagovorila predstavnika organizatorjev – podpredsednik Planinskega društva Sovodenj Bojan Filipič, v imenu Gobarskega društva Škofja Loka pa Marta Novljan.

Mlada harmonikašicaVsi, ki so prisluhnili harmonikašem in si ogledali razstavo gob, so se pobliže spoznali z največjo gobo, videli kakšno gobarsko zanimivost in spoznali resnice in zmote o prepoznavanju gob. Ena takšnih po ljudskem izročilu pravi, da je goba strupena, če potemni, ko jo skuhamo, ima izrastke na površini in nasprotno je užitna, če raste na lesu in ima na sebi polže.
Pred Gobarskim društvom Škofja Loka je pestro leto, kot je izpostavila predsednica društva Marta Novljan, bodo že v kratkem v Osnovni šoli Ivana Groharja v Škofji Loki postavili zanimivo gobarsko razstavo.

 

Več slik si lahko ogledate v naši galeriji.

 

Novica je bila objavljena na Radio Odmev

 

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information