Ponedeljek 18 Januar 2021, 10:44
Domov

Menu

x

11. Pohod na Bevkov vrh je uspel natisni E-pošta
Petek, 02 Januar 2009 00:00
Harmonikaši na Slabetovi domačiji pod vrhom

Kljub meglenemu vremenu se je tudi letos tradicionalnega pohoda na Bevkov vrh udeležilo ogromno ljudi. V vpisno knjigo ob kapelici se je preko dneva vpisalo čez 800 obiskovalcev, vendar je bilo pohodnikov verjetno preko 1000, saj se jih veliko število ne vpisuje, nekateri pa tudi ne gredo povsem na vrh, ampak se pogrejejo na domačiji pri Slabetu.

Največji obisk smo zabeležili med 10. in 12. uro, prav za vse obiskovalce pa so sovodenjški planinci pripravili preko 100 litrov kuhanega vina in nekaj 10 litrov čaja. Pretekla leta so jih beležili bistveno manj, zato jih je letošnji obisk, tudi zavoljo megle, ki se je sončnim žarkom vdala šele nad 1500 metri, precej presenetil. Zabeležili so tudi 97 nagrajencev, ki so Bevkov vrh na organiziranem pohodu obiskali kar 10x, in jih bodo nagradili s priznanjem.

Pohodniki iz LazcaSo pa posebej ponosni, da se je kar 95 pohodnikov vpisalo na novo. Tudi slednji so se na Bevkov vrh podali iz enega od priljubljenih izhodišč: s Sovodnja, Kladja, Pluženj, Otaleža… največ pa jih je bilo s cerkljanskega v organizaciji tamkajšnjega Planinskega društva, pa tudi iz Žirov, Gorenje vasi; najmnožičnejši pa so skozi vse leto pohodniki iz Lazca, Pluženj, Otaleža, veliko pa je tudi takih, ki se na omenjeno točko povzpnejo preko 100x na leto.

У тебя, наверное, сохранились о том времени необычные воспоминания.

Если это действительно так, это очень странно.

Можно подумать, вы ждали чуть ли не до последнего момента.

Складывалось впечатление, что барьер стоит прямо на сверкающих железнодорожных "Тайны мексиканских пирамид" путях, однако каждый раз, когда Джей пытался заглянуть за него, самая плотная часть сдвигалась.

Поль тут "Разведывательно-диверсионная группа Кондор" же прекратил играть и упал на колени.

Мне пора отдохнуть, а Снежному Старику пора дать отдых вам там, где ваш дом.

 
Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information