Sobota 30 Maj 2020, 15:42
Domov

Menu

x

13. Pohod na Bevkov Vrh natisni E-pošta
Ponedeljek, 27 December 2010 00:00

Pogled iz Bevkovega vrha

Že tradicionalni zimski pohod Sovodenj – Bevkov vrh, v organizaciji PD Sovodenj, bo potekal v soboto, 2. januarja 2010.  Udeleženci pohoda dobijo za 5-kratno in 7-kratno udeležbo značko, za 10-kratno udeležbo pa pismeno plaketo. Za tople napitke in jedačo bo poskrbljeno.

Pohod je možen iz smeri Sovodnja, Kladij, Otaleža ali Cerknega. Udeleženci bodo na vrhu lahko naročili tople napitke in klobase. Na svidenje torej 2. januarja na Bevkovem vrhu. Vljudno vabljeni.

Opis poti:

Že hoja na Bevkov vrh je posebno doživetje – po prvih vzponih se znajdete na poteh, ki se med raztresenimi domačijami vijejo po razglednih travnikih, ki vam kar sami prikličejo v spomin podobe iz Bevkovih knjig ali Bevkov Vrh december 2008, Foto: M.Z.nekaterih slovenskih filmov, pogovor z domačini pa tudi izda, da smo zašli že precej na primorsko stran Slovenije.

A vsa ta lepota ni še nič v primerjavi z razgledom s samega vrha – kot na dlani leži pred vami dolina Idrijce, za njo Idrijsko hribovje okoli Javornika, na severu boste opazili »predalpske trojčke« - Blegoš, Ratitovec in Porezen, levo od Porezna pa celoten greben Spodnjih Bohinjskih gora, ob lepem vremenu pa tudi Krn, Kanin in Matajur.

 

 

 
Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information